Pelletkachel kopen Nijmegen

Vergelijk installateurs pelletketels Nijmegen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijmegen kopen biedt jou de kans om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je omvangrijke informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 6501

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6501
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijmegen geen gek idee. Bijvoorbeeld de Lyra 8 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Nijmegenverbruikt 2470 kWh stroom plus 2470 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €131,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nijmegen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nijmegen waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijmegen

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in nijmegen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot uw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Nijmegen. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijmegen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nijmegen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €950 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND8K-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sumo (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nijmegen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente