Pelletkachel kopen Kekerdom

Vergelijk installateurs pelletketels Kekerdom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kekerdom kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6579

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. We spreken over: type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kekerdom geen gek idee. Bijvoorbeeld de Ecofire Denise 7 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Berg en Dalconsumeert 3090 kWh stroom plus nog eens 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kekerdom vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Kekerdom waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kekerdom

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in kekerdom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en maak een keuze voor een professionele installateur in Kekerdom. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kekerdom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kekerdom?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €900 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Doge D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Alysa 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Arenga LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kekerdom. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6579.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!