Pelletkachel kopen Millingen aan de Rijn

Vergelijk installateurs pelletketels Millingen aan de Rijn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Millingen aan de Rijn kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool check je bruikbare details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 6566

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Millingen aan de Rijn wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de 98ELITE.10-KAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom plus 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €169,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Millingen aan de Rijn vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Millingen aan de Rijn waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Millingen aan de Rijn

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in millingen-aan-de-rijn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot jouw woning. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en selecteer een uitstekende installateur in Millingen aan de Rijn. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Millingen aan de Rijn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Millingen aan de Rijn?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Pro 7 / Lux 7 (Mega), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-2 FLAT (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Carya LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Millingen aan de Rijn. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6566.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!