Pelletkachel kopen Ooij

Vergelijk installateurs pelletketels Ooij

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ooij kopen stelt jou in staat om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website ontdek je waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 6576

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Onder andere: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ooij geen gek idee. Een voorbeeld is de 98NUX.8 / NUX8 van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berg en Dalgebruikt 3090 kWh stroom en stookt 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ooij vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ooij waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ooij

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ooij


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande jouw woning. Onder andere het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een professionele installateur in Ooij. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ooij


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ooij?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €900 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Royal 25 kW (Milkuz), vermogen 25,8 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-4CV, NB-B18 (JustFire Nederland / Hanks Heating), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Olea LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ooij. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6576.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!