Pelletkachel kopen Onderbanken

Vergelijk installateurs pelletketels Onderbanken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Onderbanken kopen opent nieuwe deuren om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website bekijk jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6451

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Onderbanken zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de LP up 9, Armor van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Onderbankengebruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €192,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Onderbanken vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Onderbanken waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Onderbanken

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en besparende mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in onderbanken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een professionele installateur in Onderbanken. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Onderbanken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Onderbanken?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €600 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Focus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Onderbanken. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6450, 6451.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente