Pelletkachel kopen Ubbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Ubbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ubbergen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool ontdek je omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6574

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ubbergen geen gek idee. Een voorbeeld is de Layma Idro 18 van het merk Italiana CaminiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berg en Dalconsumeert 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ubbergen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ubbergen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ubbergen

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in ubbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen wat vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Ubbergen. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ubbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ubbergen?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Pro 9 / Lux 9 (Mega), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-2 SMALL (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ubbergen. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6573, 6574.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!