Pelletkachel kopen Heerlen

Vergelijk installateurs pelletketels Heerlen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerlen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website check je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6401

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6401
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerlen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Corinne van het merk GallusOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerlengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heerlen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Heerlen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heerlen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem draagt zorg voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en besparende oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in heerlen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel experts zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen aangaande jouw huis. Onder andere de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een geschikte installateur in Heerlen. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerlen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Heerlen?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €400 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Sissy Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Heerlen. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente