Pelletkachel kopen Heilig Landstichting

Vergelijk installateurs pelletketels Heilig Landstichting

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heilig Landstichting kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze pagina vind jij bruikbare details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 6564

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heilig Landstichting zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Royal Air 90 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heilig Landstichting vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Heilig Landstichting waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heilig Landstichting

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en relatief goedkope installatie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in heilig-landstichting


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot de woning. Bijvoorbeeld het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Heilig Landstichting. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heilig Landstichting


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Heilig Landstichting?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen de €500 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Eko 6 (Mega), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-7 GRAND (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Arenga LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heilig Landstichting. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6564.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!