Pelletkachel kopen Groesbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Groesbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groesbeek kopen stelt jou in staat om een woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze pagina ontdek jij handige details die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 6561

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groesbeek iets om te overwegen. Denk aan de MIA16 van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom plus nog eens 3090 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Groesbeek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Groesbeek waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Groesbeek

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige optie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in groesbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen over de woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een betrouwbare installateur in Groesbeek. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Groesbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Groesbeek?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €400 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • STAR HYDROMATIC 12 (MCZ), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-3 DOUBLEDOOR (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • DomoNova PK (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Groesbeek. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6560, 6561, 6562.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!