Pelletkachel kopen Brunssum

Vergelijk installateurs pelletketels Brunssum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brunssum kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website tref jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6441

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6441
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brunssum misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Donna Air 80 US van het merk Royal / PalazzettiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Brunssumconsumeert 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Brunssum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Brunssum waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Brunssum

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in brunssum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande uw woning. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Brunssum. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Brunssum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Brunssum?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €900 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 8 kW (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Maria Sofia (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Brunssum. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!