Pelletkachel kopen Leuth

Vergelijk installateurs pelletketels Leuth

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leuth kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl check je samengestelde aanbevelingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 6578

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere variabelen. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leuth iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Jessica Natural van het merk LaminoxOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom en nog eens 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Leuth vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Leuth waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leuth

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in leuth


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je diverse vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Leuth. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leuth


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Leuth?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Darma D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Sirkos Aqua – Zephyr Aqua (Justus), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Nola 7 (Invicta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Leuth. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6578.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!