Pelletkachel kopen Persingen

Vergelijk installateurs pelletketels Persingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Persingen kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website vind jij waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 6575

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Persingen zeer interessant. Dat kan zijn de PS-15-7 van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Persingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Persingen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Persingen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in persingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel experts focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen wat vragen m.b.t. je huis. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Persingen. Let op reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Persingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Persingen?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €700 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Michelle 12kW (Milkuz), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-2 MINI (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Isatis LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Persingen. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6575.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!