Pelletkachel kopen Erlecom

Vergelijk installateurs pelletketels Erlecom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Erlecom kopen stelt je in de gelegenheid om je woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je samengestelde info die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 6577

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Erlecom een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MK 30 van het merk Magikal srlMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Berg en Dalverbruikt 3090 kWh stroom plus 3090 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Erlecom vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Erlecom waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Erlecom

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en voordelige optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in erlecom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies voor een goede installateur in Erlecom. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Erlecom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Erlecom?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Cube D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Sirkos – Zephyr (Justus), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Lodi 10 (Invicta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Erlecom. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6577.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!