Pelletkachel kopen Apeldoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Apeldoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Apeldoorn kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze website bekijk jij handige raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 7301

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7301
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Apeldoorn zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Apeldoorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €155,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Apeldoorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Apeldoorn waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Apeldoorn

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is geschikt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende optie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in apeldoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. de woning. Relevant zijn het type woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Apeldoorn. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Apeldoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Apeldoorn?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dustin 14 (densan), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.10C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MALVA MULTIAIR UP (10 S1) (Red), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Apeldoorn. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente