Pelletkachel kopen Klarenbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Klarenbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klarenbeek kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina lees je bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 7381

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Klarenbeek zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Pellkamin 10 van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Apeldoornverbruikt 2890 kWh stroom plus 2890 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Klarenbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Klarenbeek waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Klarenbeek

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per model.

pelletkachel installateurs in klarenbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen omtrent jouw huis. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een professionele installateur in Klarenbeek. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Klarenbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Klarenbeek?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €700 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Eldora silent 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • MAGGIE MULTI AIR / MAGGIE (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Diva (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Klarenbeek. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7380, 7381.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!