Pelletkachel kopen Uddel

Vergelijk installateurs pelletketels Uddel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uddel kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze tool check je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3888

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uddel zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Cocoon van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Apeldoorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Uddel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Uddel waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Uddel

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in uddel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Uddel. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uddel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Uddel?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €800 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • SPCN11 – Silence 9 (EvaCalor), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Elda Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Uddel. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3888.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!