Pelletkachel kopen Hoenderloo

Vergelijk installateurs pelletketels Hoenderloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoenderloo kopen stelt jou in staat om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool doorzoek je samengestelde informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 7351

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoenderloo iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rita Elite van het merk Dal Zotto S.P.ANordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Apeldoorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €155,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hoenderloo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Hoenderloo waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoenderloo

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en besparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per model.

pelletkachel installateurs in hoenderloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen verschillende vragen aangaande jouw huis. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een uitstekende installateur in Hoenderloo. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoenderloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hoenderloo?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €600 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Cesare 11 (Palazzetti Lelio), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET BASIC (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Class 90 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hoenderloo. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7350, 7351.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!