Pelletkachel kopen Loenen

Vergelijk installateurs pelletketels Loenen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loenen kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina check je uitgebreide info die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 7371

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei zaken. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loenen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Sofia van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Apeldoornverbruikt 2890 kWh stroom plus nog eens 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Loenen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Loenen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Loenen

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in loenen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van je woonobject. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Loenen. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Loenen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Loenen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €850 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Eldora 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Klin Comfort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Soft 100 (Klover), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Loenen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7370, 7371.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!