Pelletkachel kopen Beemte Broekland

Vergelijk installateurs pelletketels Beemte Broekland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beemte Broekland kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze tool ontdek jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7323

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. We spreken over: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beemte Broekland een uitstekende optie. Denk aan de IDRO-MARA14 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Apeldoornverbruikt 2890 kWh stroom plus nog eens 2890 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €155,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Beemte Broekland vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beemte Broekland waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beemte Broekland

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en besparende installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in beemte-broekland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen inzake het huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Beemte Broekland. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beemte Broekland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beemte Broekland?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €500 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Nicolas 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.
 • MCZ TOBA AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-REDON-GL24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Beemte Broekland. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7317, 7323, 7341.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!