Pelletkachel kopen Hoog Soeren

Vergelijk installateurs pelletketels Hoog Soeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoog Soeren kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze website lees je omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7346

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke facetten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoog Soeren een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class 90 van het merk KloverEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Apeldoorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €155,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoog Soeren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Hoog Soeren waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoog Soeren

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in hoog-soeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen over jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een betrouwbare installateur in Hoog Soeren. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoog Soeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hoog Soeren?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €550 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Allegro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ BOXTHERM 70 (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Rea 100 (Klover), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hoog Soeren. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7346.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!