Pelletkachel kopen Ugchelen

Vergelijk installateurs pelletketels Ugchelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ugchelen kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze website ontdek je waardevolle aanbevelingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7339

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ugchelen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Dame van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Apeldoornconsumeert 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ugchelen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Ugchelen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ugchelen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en prijs-interessante oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €400 per model.

pelletkachel installateurs in ugchelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen m.b.t. uw woning. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Ugchelen. Check de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ugchelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ugchelen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €400 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • DE 7 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ TOBA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Dea eco 6 (Klover), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ugchelen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7339.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!