Pelletkachel kopen Wenum Wiesel

Vergelijk installateurs pelletketels Wenum Wiesel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wenum Wiesel kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze website tref je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7345

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7345
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wenum Wiesel geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Virna Idro van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Apeldoornverbruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €155,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wenum Wiesel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wenum Wiesel waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wenum Wiesel

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wenum-wiesel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld het type huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Wenum Wiesel. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wenum Wiesel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wenum Wiesel?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €850 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • DE 9 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ TUBE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Dea eco 8 (Klover), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wenum Wiesel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7345.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!