Pelletkachel kopen Radio Kootwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Radio Kootwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Radio Kootwijk kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 7348

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7348
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Radio Kootwijk wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 18 Turbo All Style/ Glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Apeldoorngebruikt 2890 kWh stroom plus 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Radio Kootwijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Radio Kootwijk waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Radio Kootwijk

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en besparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in radio-kootwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen aangaande de woning. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Radio Kootwijk. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Radio Kootwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Radio Kootwijk?

Momenteel bestaan er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €400 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Andres 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET SLIM (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Aura 120 (Klover), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Radio Kootwijk. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7348.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!