Pelletkachel kopen Beekbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Beekbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beekbergen kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website tref je samengestelde adviezen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 7361

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan: jouw type woning, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beekbergen zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de LX up 12 Pad van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Apeldoornconsumeert 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €155,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Beekbergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Beekbergen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beekbergen

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een groene en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in beekbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande het woonobject. U kunt denken aan het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een professionele installateur in Beekbergen. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beekbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Beekbergen?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €450 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire da rivestimento 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aike Comort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 80 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Beekbergen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7360, 7361.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!