Pelletkachel kopen Lieren

Vergelijk installateurs pelletketels Lieren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lieren kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina check jij actuele info die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 7364

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Denk aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lieren een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de DIADEMA canalizzabile van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Apeldoornverbruikt 2890 kWh stroom en stookt 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €155,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lieren vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Lieren waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lieren

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in lieren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Lieren. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lieren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lieren?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire da rivestimento 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • AIKE AIR OYSTER / EGO 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Soft 80 (Klover), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lieren. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7364.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!