Pelletkachel kopen Zevenaar

Vergelijk installateurs pelletketels Zevenaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zevenaar kopen biedt jou de kans om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6901

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6901
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zevenaar zeer interessant. Bijvoorbeeld de PS-15-1 van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zevenaarverbruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zevenaar vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Zevenaar waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zevenaar

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en relatief goedkope installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in zevenaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een goede installateur in Zevenaar. Bekijk de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zevenaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zevenaar?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €500 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Acciaio Modello 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • Marianne 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zevenaar. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente