Pelletkachel kopen Herwen

Vergelijk installateurs pelletketels Herwen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herwen kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze website check je uitgebreide adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6914

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herwen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de RED MARGHERITA HYDRO van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaarverbruikt 3070 kWh stroom plus nog eens 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Herwen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Herwen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Herwen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in herwen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over uw huis. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Herwen. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Herwen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Herwen?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua 25 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • IDRO-REDONDA-GL17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Quadra 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Herwen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6914.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!