Pelletkachel kopen Arnhem

Vergelijk installateurs pelletketels Arnhem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arnhem kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker bekijk jij omvangrijke adviezen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6801

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6801
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Arnhem zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ van het merk WodtkeEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Arnhemverbruikt 2540 kWh stroom en nog eens 2540 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €129,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Arnhem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Arnhem waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Arnhem

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in arnhem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Arnhem. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Arnhem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Arnhem?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €550 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 17 (densan), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • DALIA AIR (6 S1) (Red), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Arnhem. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!