Pelletkachel kopen Tolkamer

Vergelijk installateurs pelletketels Tolkamer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tolkamer kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide toelichtingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6916

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tolkamer zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Poseidon I van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaargebruikt 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Tolkamer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tolkamer waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tolkamer

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tolkamer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen ten aanzien van je huis. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Tolkamer. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tolkamer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tolkamer?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 30 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • IDRO-REDON-GL24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Technna 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Tolkamer. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6916.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!