Pelletkachel kopen Aerdt

Vergelijk installateurs pelletketels Aerdt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aerdt kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl lees jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 6913

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aerdt wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Manchester van het merk HergomNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Zevenaargebruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €156,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Aerdt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Aerdt waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Aerdt

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in aerdt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande het woonobject. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Aerdt. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aerdt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Aerdt?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €400 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • IDRO-DONATO16 (Kalor), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Quadra 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Aerdt. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6913.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!