Pelletkachel kopen Lobith

Vergelijk installateurs pelletketels Lobith

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lobith kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze website doorzoek je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 6915

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Denk aan: type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lobith geen gek idee. Denk aan de Cayenne Angela10 van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zevenaarconsumeert 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lobith vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Lobith waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lobith

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en relatief goedkope installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in lobith


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Lobith. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lobith


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lobith?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €850 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Aqua 30 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • IDRO-REDON-GL20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Maiolica 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lobith. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6915.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!