Pelletkachel kopen Lathum

Vergelijk installateurs pelletketels Lathum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lathum kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze pagina vind jij veelzijdige toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 6988

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lathum een uitstekende optie. Dat kan zijn de easy.nrg air+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaarconsumeert 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lathum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lathum waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lathum

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope installatie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lathum

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een goede installateur in Lathum. Vraag naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lathum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lathum?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €700 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Viktor 8 (airplus) / Torsby (Nordic Fire), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Belvedere 22 (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-8 CLASSIC (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lathum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6988.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!