Pelletkachel kopen Pannerden

Vergelijk installateurs pelletketels Pannerden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pannerden kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze vergelijker check je samengestelde details die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 6911

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pannerden zeker een goede optie. Denk aan de Pian Glass van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaarverbruikt 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €156,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Pannerden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Pannerden waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Pannerden

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in pannerden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen over jouw huis. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Pannerden. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Pannerden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Pannerden?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €550 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aqua 25 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • IDRO-ALICE32 (Kalor), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • I-DEA Idro Frontale 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Pannerden. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6911.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!