Pelletkachel kopen Angerlo

Vergelijk installateurs pelletketels Angerlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Angerlo kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige info die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 6986

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Angerlo geen gek idee. Een voorbeeld is de Klik van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zevenaarverbruikt 3070 kWh stroom en nog eens 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in februari 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Angerlo vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Angerlo waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van februari 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Angerlo

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in angerlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen omtrent uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Angerlo. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Angerlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Angerlo?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €650 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Ilvar 7 (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Star 18 (Klover), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-4 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Angerlo. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6986.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!