Pelletkachel kopen Giesbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Giesbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giesbeek kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees jij samengestelde raadgeving die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 6987

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Giesbeek misschien we dé oplossing. Denk aan de Accialo Modello 10 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaargebruikt 3070 kWh stroom en nog eens 3070 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €156,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Giesbeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Giesbeek waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Giesbeek

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in giesbeek

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen met betrekking tot uw huis. Belangrijk zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Giesbeek. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Giesbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Giesbeek?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €450 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ilvar 9 / Thor 9 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Diva Mid (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-1 GROUND (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Giesbeek. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6987.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!