Pelletkachel kopen Babberich

Vergelijk installateurs pelletketels Babberich

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Babberich kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website bekijk je uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 6909

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Babberich wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de SLIM 110 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zevenaarverbruikt 3070 kWh stroom en 3070 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Babberich vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Babberich waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Babberich

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in babberich


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van uw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Babberich. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Babberich


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Babberich?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €700 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 22 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-DORA32 (Kalor), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • I-DEA Idro Frontale 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Babberich. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6909.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!