Pelletkachel kopen Renkum

Vergelijk installateurs pelletketels Renkum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Renkum kopen maakt het mogelijk om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze website check jij uitgebreide raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 6871

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Renkum iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ecofire Melissa van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Renkumverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Renkum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Renkum waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Renkum

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in renkum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Renkum. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Renkum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Renkum?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €950 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO8-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ilena Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Renkum. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6870, 6871.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente