Pelletkachel kopen Uithoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Uithoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uithoorn kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze pagina doorzoek je handige raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1421

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uithoorn zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Olga idro 26 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Uithoorngebruikt 2930 kWh stroom plus nog eens 2930 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Uithoorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Uithoorn waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Uithoorn

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende installatie: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in uithoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over uw huis. Denk aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een geschikte installateur in Uithoorn. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uithoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Uithoorn?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen de €500 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Peralba C/C1 (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Icona Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Uithoorn. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1420, 1421, 1422, 1423.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente