Pelletkachel kopen Wormerveer

Vergelijk installateurs pelletketels Wormerveer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wormerveer kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website tref je actuele adviezen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1521

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wormerveer wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Ecofire Nina 6 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaanstadgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €139,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wormerveer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wormerveer waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wormerveer

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wormerveer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over het woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Wormerveer. Bekijk de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wormerveer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wormerveer?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €500 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RING LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wormerveer. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1520, 1521.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!