Pelletkachel kopen Beemster

Vergelijk installateurs pelletketels Beemster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beemster kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 1463

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Denk aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beemster geen gek idee. Denk aan de Melania Elite Steel van het merk Dal Zotto S.P.AMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Beemsterverbruikt 3270 kWh stroom plus nog eens 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Beemster vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Beemster waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Beemster

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige keuze: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in beemster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel monteurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. uw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een goede installateur in Beemster. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beemster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Beemster?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €850 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Extra stove ESP 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Beemster. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1463.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente