Pelletkachel kopen Oostzaan

Vergelijk installateurs pelletketels Oostzaan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostzaan kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels de pelletkachel-vergelijker tref je omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1511

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostzaan zeker een goede optie. Denk aan de Evita van het merk Savvas Gekas & SonOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Oostzaanverbruikt 3200 kWh stroom en stookt 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oostzaan vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oostzaan waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostzaan

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in oostzaan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake het huis. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een geschikte installateur in Oostzaan. Check de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostzaan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oostzaan?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €950 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • KS 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Armor-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oostzaan. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1510, 1511.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!