Pelletkachel kopen Purmerend

Vergelijk installateurs pelletketels Purmerend

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Purmerend kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze website doorzoek je actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1441

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1441
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M3360 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€87,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Purmerend iets om te overwegen. Dat kan zijn de MCR TR. Vulcano – 10 kW Vesuvio van het merk PN MetalOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Purmerendverbruikt 2950 kWh stroom en stookt 2950 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €87,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Purmerend vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Purmerend waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Purmerend

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in purmerend

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een geschikte installateur in Purmerend. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Purmerend


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Purmerend?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €500 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Cervino (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cru-z (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Purmerend. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!