Pelletkachel kopen Assendelft

Vergelijk installateurs pelletketels Assendelft

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Assendelft kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl bekijk je accurate toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 1567

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Assendelft geen gek idee. Denk aan de Ecofire Sophie 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaanstadgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €139,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Assendelft vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Assendelft waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Assendelft

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in assendelft


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen omtrent uw woning. U kunt denken aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een uitstekende installateur in Assendelft. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Assendelft


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Assendelft?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €400 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Assendelft. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1566, 1567.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!