Pelletkachel kopen Zaandijk

Vergelijk installateurs pelletketels Zaandijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zaandijk kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 1544

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zaandijk misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Klin Comfort Air van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaanstadverbruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €139,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zaandijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Zaandijk waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zaandijk

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zaandijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent jouw huis. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Zaandijk. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zaandijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zaandijk?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Carinciair60 (Carinci), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zaandijk. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1544.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!