Pelletkachel kopen Westzaan

Vergelijk installateurs pelletketels Westzaan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westzaan kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl vind je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 1551

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse zaken. We spreken over: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1551
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westzaan zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de P943 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaanstadconsumeert 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westzaan vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westzaan waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westzaan

Een effectieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in westzaan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Westzaan. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westzaan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Westzaan?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet mis. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €950 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Diamond (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Westzaan. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1550, 1551.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!