Pelletkachel kopen Westknollendam

Vergelijk installateurs pelletketels Westknollendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westknollendam kopen stelt jou in staat om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool tref jij praktische toelichtingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 1525

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Onder andere: soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westknollendam misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Meissa 18 van het merk PasqualicchioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaanstadgebruikt 2640 kWh stroom plus 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €139,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Westknollendam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westknollendam waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westknollendam

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in westknollendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u relevante vragen over jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een erkende installateur in Westknollendam. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westknollendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Westknollendam?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel & pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €700 en €1400. Je kunt denken aan:

 • LW up 15 Video Mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RONDE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Westknollendam. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1525.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!