Pelletkachel kopen Zaandam

Vergelijk installateurs pelletketels Zaandam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zaandam kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze tool check jij waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1501

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1501
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zaandam wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Aqua 25 van het merk Termal int.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaanstadconsumeert 2640 kWh stroom plus 2640 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €139,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zaandam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zaandam waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zaandam

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in zaandam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen inzake uw woonobject. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Zaandam. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zaandam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zaandam?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €900 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • NOIR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zaandam. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!