Pelletkachel kopen Krommenie

Vergelijk installateurs pelletketels Krommenie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krommenie kopen is bij uitstek geschikt om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool doorzoek jij handige details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 1561

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Krommenie zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Rosa 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaanstadverbruikt 2640 kWh stroom en nog eens 2640 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €139,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Krommenie vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Krommenie waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Krommenie

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in krommenie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen met betrekking tot de woning. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Krommenie. Bekijk de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Krommenie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Krommenie?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €500 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Krommenie. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1560, 1561, 1562.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!