Pelletkachel kopen Koog aan de Zaan

Vergelijk installateurs pelletketels Koog aan de Zaan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koog aan de Zaan kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool ontdek jij accurate adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1541

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke facetten. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Koog aan de Zaan zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Rosa idro 10 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaanstadverbruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €139,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Koog aan de Zaan vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Koog aan de Zaan waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Koog aan de Zaan

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in koog-aan-de-zaan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Koog aan de Zaan. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Koog aan de Zaan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Koog aan de Zaan?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €700 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • WATT9-K (AMG S.p.A.), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Koog aan de Zaan. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1540, 1541.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!