Pelletkachel kopen Aalsmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Aalsmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalsmeer kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref je accurate details die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1430

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalsmeer wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Montreux van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalsmeerverbruikt 3230 kWh stroom en nog eens 3230 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Aalsmeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Aalsmeer waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Aalsmeer

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en voordelige oplossing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in aalsmeer

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Aalsmeer. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aalsmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Aalsmeer?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €700 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Perla / Platinum Hydro 16 (Elledi), vermogen 19,7 [KW], €1400 subsidie.
 • NOIR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Insert Line Idra 15 (Thermorossi), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aalsmeer. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1424, 1430, 1431, 1432, 1433.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente